Historien bag Tour de Kerteminde

Folkekirkens Nødhjælp fik i 2008 den gode idé, at sognekirker rundt om i Danmark skulle afvikle cykelløb, og på den måde indsamle penge til nødhjælpsarbejde.

Under navnet: Vi cykler mod Sult, gik en snes kirker i gang og fik etableret forskellige former for cykelløb. Fælles for alle løb var, at hver deltager skulle skaffe sig en sponsor, der ville donere et vist beløb pr. cyklet kilometer.

Allerede det første år i 2008 fik Munkebo Kirke en fantastisk indsamling, og selv om kun 85 personer deltog, gav dagen et overskud på astronomiske 85.000 kroner.

I 2009 prøvede en håndfuld kirker igen at afvikle: Vi cykler mod Sult, og igen blev det en rekord for Munkebo Kirke. Denne gang med 230 deltagere og et overskud på 125.000 kroner.

Der tegnede sig et billede af, at cykelløbet i Munkebo kunne udvikles til noget større, og derfor indgik Munkebo Kirke og Kerteminde Cykelklub i 2010 et samarbejde. Det betød samtidig, at løbet skiftede navn til Tour de Kerteminde.

Det betød også, at deltagere ikke fremover skulle ud at skaffe sig en sponsor, som for mange mennesker er stærkt grænseoverskridende, men at deltagerne skulle betale et startgebyr.

I 2014 indgik Tour de Kerteminde og Kerteminde Kajakklub et samarbejde, så også kajakroere fra hele landet kan deltage på Kertinge Nor.

Med det nye koncept, hvor Kerteminde Cykelklub har højnet løbets sportslige og sikkerhedsmæssige kvaliteter, og med indførelsen af den nye disciplin i kajak, er det kun gået fremad. Således deltog 720 motionscykelryttere og kajakroere fra hele landet i 2015, og arrangørerne forventer, at deltagerantallet vil vokse de næste par år.

Men én ting bliver ikke ændret - al overskud går direkte til Folkekirkens Nødhjælps arbejde mod sult!